top of page
  • Foto van schrijverBeCook!

Gelukkig Chinees Nieuwjaar allemaal!In de wereld van het ondernemerschap is het belangrijk om je onder te dompelen in alle culturen van de wereld om een doeltreffende en veelzijdige ondernemer te worden. Het is trouwens een héél bijzondere dag, want vandaag is het Chinees Nieuwjaar! Daarom willen wij je laten kennismaken met een andere cultuur, namelijk het Chinese ondernemerschap.


Tegenwoordig wordt Chinees ondernemerschap weerspiegeld door vele kwaliteiten, zoals aanpassingsvermogen, anticipatie, een optimistische gemoedstoestand, een sterk gevoel van samenhorigheid en een voortdurende visie op de toekomst. Er zijn veel profielen van Chinese ondernemers met opmerkelijke loopbaantrajecten. Daarom genieten wij van Chinees Nieuwjaar door je 2 soorten interessante profielen voor te stellen, zodat je je misschien met een van hen kunt identificeren en erdoor geïnspireerd kunt raken.


  • Ondernemer die vanaf nul begonnen is en nooit een schoolprogramma heeft gevolgd. Deze situatie weerhield hem er niet van om hardwerkend en visionair te zijn. Integendeel, het stelde hem zelfs in staat een autodidact te worden en zijn aanpassingsvermogen voortdurend te ontwikkelen.

  • Afkomstig van de Y-generatie, voelt hij zich helemaal vertrouwd met het gebruik van internet, vrije tijd en entertainment. Hij is een dromer en leergierig. Als hij de kans krijgt, gaat-ie naar het buitenland om zijn kennis volledig te ontwikkelen en nieuwe projecten te ondernemen.

In China is ondernemerschap gecentreerd rond het verlangen om te leren en flexibiliteit. Omdat Chinese ondernemers erg patriottisch zijn, willen zij deelnemen aan de groei van hun land.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page