top of page
  • Foto van schrijverBeCook!

De grootste Dark Kitchen in BrusselBons Plaisirs is een onderneming die gespecialiseerd is in de ondersteuning van projecten voor kleine en middelgrote levensmiddelenondernemingen. Ons doel is de lancering en ontwikkeling van deze projecten mogelijk te maken op een ecologisch verantwoorde en circulaire aanpak.


Binnen de Greenbizz eco-incubator hebben we de grootste Dark Kitchen in Brussel (= gedeelde centrale keuken) gebouwd onder de naam BeCook! Deze Dark Kitchen biedt traiteurs, communautaire producenten en verwerkers de mogelijkheid om dagelijks begeleid te worden bij de ontwikkeling van hun project en toegang te krijgen tot een voortzetting van hun activiteit op duurzame wijze.


Deze Dark Kitchen is opgezet vanuit het oogpunt van circulariteit, omdat deze in 2020 is erkend als een speler in de circulaire economie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). BeCook werkt aan een positieve invloed op sociale ondernemingen door haar rol als ambassadeur van de GoodFood-strategie van het BHG.


BeCook heeft ook de prijs voor het beste Sustainable Initiative ontvangen op de Visit.Brussels Awards 2021.


Na de studie naar de positieve externe effecten werd vastgesteld dat het BeCook-project erin geslaagd is over een periode van 3 jaar de volgende besparingen op te leveren:

  • 40,77 ton metaal

  • 12,84 ton RIP

  • 176,9 ton CO2

  • 278,47 ton afval


Bons Plaisirs biedt zijn expertise aan op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en financieel beheer door Consultancy, Training en Coaching.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page