top of page
  • Foto van schrijverBeCook!

Leef het leven met volle teugen! Gelukkige Valentijnsdag!


"Koken is liefde een smaak geven." (Onbekende auteur)


Aaah liefde... wat een fijn gevoel! En wat is er beter op deze Valentijnsdag dan een goede maaltijd te delen met je geliefde? Zonder het te weten, is het belangrijkste bij het koken niet de kwaliteit van de ingrediënten of de nieuwste apparatuur, maar de liefde die je erin stopt.


TOP 5 om een leuke romantische avond door te brengen met je geliefde :

  • Chocolade is waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt op Valentijnsdag. Het heeft het voordeel dat het verschillende deugden heeft voor ons organisme. Allereerst is de cafeïne die erin zit uitstekend om de geest te stimuleren. Bovendien bevat chocolade theobromine, wat niet alleen een goed humeur en welzijn bevordert, maar ook vermoeidheid voorkomt. Chocolade schenken op Valentijnsdag betekent dus geluk en gezondheid wensen aan de persoon die het ontvangt.

  • De banaan is een vrucht die gebruikt wordt voor het feest van geliefden! Het bevat bètacaroteen (voorloper van vitamine A) dat bijdraagt tot een gezonde huid en botgroei. Bovendien zijn bananen rijk aan magnesium, waardoor ze een goede bron van natuurlijke antistress zijn. De milde en zoete smaak zijn erg populair en genereren ook energie wanneer ze worden geconsumeerd. Deze vrucht kan op verschillende manieren worden gekookt, als gerecht, soep of dessert.

  • Pizza, Italië, liefde... Alle drie zijn nauw met elkaar verbonden! Pizza is het ultieme gerechtidee! Gourmet, eenvoudig en origineel om een leuke romantische avond door te brengen met je geliefde zonder uren in de keuken te staan. Dus, voor de gelegenheid, kun je het natuurlijk in de vorm van een hart maken.

  • Spaghetti met Bolognese staat vooral bekend om de dag van de geliefden! Dit is een warm Italiaans gerecht om met z’in tweeën van te genieten, geïnspireerd op de bekende film 'Lady en de Vagebond'.

  • Profiteer van Valentijnsdag om een heerlijk oestergerecht te proeven! Oesters hebben namelijk een hoog gehalte aan proteïne, zink en omega 3, die het risico op hart- en vaatziekten, astma en artritis verkleinen. Het is een voedingsmiddel dat het lichaam van mannen en vrouwen een oppepper geeft.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page