top of page
  • Foto van schrijverBeCook!

Bezorgdienst


Wat zijn de belangrijkste elementen als je een restaurant of bezorgdienst wil starten?


Ben je een restauranteigenaar en/of manager? Wil je rechtstreeks aan je klanten leveren? Of wil je gewoon weten wat de belangrijkste stappen zijn die een restaurant moet nemen om een bezorgdienst te starten?

Een plannen bedenken is een essentiële stap voordat je aan een project begint.

Maar met welke aspecten moet je rekening houden? Moet je bezorgers in dienst nemen? Moet je professionele keukens huren? Is het nodig om de bezorging van maaltijden uit te besteden aan maaltijdbezorgers?

We willen je graag de belangrijkste zaken uitleggen waar je rekening mee moet houden wanneer je een restaurant of bezorgdienst begint.


Ten eerste, waarom zou een restaurant maaltijden thuis gaan bezorgen? Nou, thuisbezorging is meer en meer vanzelfsprekend voor een restaurant:

  • Thuisbezorging wordt steeds populairder bij klanten.

  • Thuisbezorging verhoogt de omzet van het restaurant.

  • Thuisbezorging is nuttig tijdens de coronacrisis als bedrijven hun vestigingen moeten sluiten, maar wel mogen leveren.

Wat zijn de belangrijke punten waarmee je rekening moet houden als je besluit om aan huis te leveren? En wat moet je plannen?


De restauranthouder moet een plan opstellen waarin hij definieert hoeveel klanten hij wil bereiken, hoeveel ingrediënten hij nodig heeft om zijn doel te bereiken en in welk gebied hij zijn gerechten wil leveren.


1. Het aantal te verwerven klanten bepalen


Hoeveel klanten kan ik bereiken en hoeveel ingrediënten heb ik nodig:


Het beginnen van een bezorgdienst betekent dat het aantal klanten kan veranderen en dat de hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt om aan nieuwe bestellingen te voldoen waarschijnlijk ook zal toenemen. Als gevolg daarvan moet je de hoeveelheid berekenen die je nodig hebt om de productie te optimaliseren.

Om in staat te zijn nauwkeurig het potentieel te bepalen, moet je een schatting maken van het aantal mensen dat woont in het gebied waarbinnen je wil bezorgen. Maar hoe bereken je het potentieel aantal klanten dat je kunt bereiken? Nou, er bestaan verschillende hulpmiddelen. Dit is er een:

Wijkmonitoring: Dit is een site die precieze informatie geeft over de bevolking, de arbeidsmarkt en de huisvesting in de Brusselse wijken. De site maakt een vergelijking van Brusselse wijken op basis van socio-demografische kenmerken. (http://wijkmonitoring.brussels/)

Met deze tool kun je een nauwkeurig marktonderzoek verrichten en efficiënt het percentage inwoners in het vooraf bepaalde gebied.


2. Afbakening van het gebied


In welk geografisch gebied zou ik mijn bezorgingen kunnen doen en welke impact zal de thuisbezorging van maaltijden hebben op de organisatie van mijn restaurant?


Dit is een belangrijke en noodzakelijke stap, want hoe groter het gebied, hoe groter het potentieel aantal klanten. Maar de andere kant van de medaille is dat een grotere zone meer bezorgers vereist.


Er wordt meestal geschat dat het adequate gebied om nog warme gerechten te kunnen leveren 3 km rond je keukens ligt. Dan kun je binnen 15 minuten warm eten bezorgen.

Wat de organisatie van de keukens betreft, wordt het aangeraden om een aparte ruimte voor de bereiding van de gerechten in te richten om te voorkomen dat de bereiding van de gewone bestellingen en van bezorgingen door elkaar worden gehaald.

Je kunt dit binnen je bedrijf doen of professionele keukens huren bij BeCook.

BeCook verhuurt professionele en individuele keukens, evenals opslagruimte.

Bovendien ligt BeCook in de buurt van Thurn & Taxis in het centrum van Brussel (3 km van het stadscentrum), waardoor je aan een groter gebied kan leveren.


3. Hoe kan ik bestellingen en bezorgingen beheren?


Hoe kan ik de bezorging garanderen?


Het restaurant moet de bestellingen kunnen registreren en de bestelde gerechten bij de klanten thuis kunnen bezorgen. Hiervoor bestaan twee mogelijke oplossingen: de maaltijden zelf leveren of de bezorging uitbesteden aan maaltijdbezorgbedrijven. (Takeaway, Uber Eats, Deliveroo enz.).


Zelf de bezorging verzorgen

Je zult een of meer medewerkers moeten sturen om de bezorging te doen of zelfs chauffeurs in dienst nemen. In ieder geval zullen de kosten stijgen.

Daarnaast moet je rekening houden met andere factoren (bijvoorbeeld de temperatuur van de bezorgauto’s en de veiligheid van de bezorgers). Je zult ook een website of app moeten ontwikkelen om de bestellingen te kunnen registreren.


Het gebruik van maaltijdbezorgbedrijven

Een groot voordeel is dat deze bedrijven ervoor zorgen dat je snel zichtbaarder wordt door simpelweg beschikbaar te zijn op hun platformen. Een nog groter voordeel is dat maaltijdbezorgbedrijven alles regelen: van het beheer van het bestelplatform tot de bezorging.


BeCook is een Brussels bedrijf gevestigd in de buurt van Thurn & Taxis dat professionele en individuele keukens en opslagruimte verhuurt. Allemaal tegen democratische prijzen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page